Margehandel met de KuCoin-app

Bij de margehandel handelt u naast de cryptovaluta die u al op KuCoin aanhoudt, met geleende activa. Hierdoor kunt u met meer kapitaal handelen dan u aanhoudt, waardoor u long of short kunt gaan. Als u bijvoorbeeld 10 USDT op KuCoin heeft en nog eens 20 USDT leent, heeft u 30 USDT beschikbaar om met een hefboomwerking te handelen. Als uw beleggingsstrategie goed is, kan de margehandel uw winsten aanzienlijk vergroten.

De margehandel omvat 6 stappen: 1. De margehandel inschakelen 2. Marge naar uw margeaccount overboeken 3. Lenen van de kredietmarkt 4. Handelen 5. Posities sluiten en 6. De geleende marge terugbetalen. Klik hier om de instructievideo te bekijken.

Hoe schakel ik de margehandel in?

1. Log in op de KuCoin-app, tik op Handelen > Hefboomwerking om naar het tabblad van de Margehandel te gaan. Tik op Margehandel inschakelen om de margehandel te activeren.

Let op: gebruikers uit landen of regio's waarvoor beperkingen gelden, kunnen de margehandel niet inschakelen.

Gebruikers met IP-adressen uit landen of regio's waarvoor beperkingen gelden, kunnen de margehandel niet inschakelen.

Gebruikers op de zwarte lijst kunnen de margehandel niet inschakelen.

Hoe boek ik mijn marge naar mijn margeaccount over?

1. Tik op Overboeken.
  2. Selecteer de token die u naar uw margeaccount wilt overboeken. Voer het bedrag en het type valuta in en tik op Bevestigen om munten van andere accounts naar uw margeaccount over te boeken.

2.1 Overboeken van: kies uit het vervolgkeuzemenu uit uw Betaalaccount, Handelsaccount, Earn account of Futures-account.

2.2 Valuta: kies in het vervolgkeuzemenu de cryptovaluta die u naar uw margeaccount wilt overboeken. Houd er rekening mee dat u alleen type tokens kunt overboeken die door uw margeaccount worden ondersteund.

2.3 Bedrag: voer het bedrag in dat u naar uw margeaccount wilt overboeken.

margin app01.pngmargin app02.png

Hoe leen ik meer tokens?

1. Selecteer het handelspaar (dat de token bevat die u wilt lenen), en tik op Meer.
  2. Tik op de knop Lenen.

margin app03.png

3. Kies de token die u wilt lenen, voer het bedrag in, stel de looptijd van de lening en het maximale dagelijkse rentepercentage in en tik vervolgens op Bevestigen. Hierna kunt u uw bijbehorende schuldgraad bekijken.

Let op: nadat u met succes heeft geleend, begint de lening direct rente op te lopen, en deze rente wordt elk uur berekend. De uiteindelijk te betalen rente is op de werkelijke looptijd van de lening gebaseerd. U heeft de mogelijkheid om op elk gewenst moment vroegtijdig af te lossen.

margin app04.png margin app05.png

Hoe handel ik?

Selecteer uw handelspaar. Verhandel de geleende munt voor een andere munt.

Als u bijvoorbeeld USDT leent en van mening bent dat BTC in waarde zal stijgen, kunt u uw USDT voor BTC verhandelen. Selecteer hiervoor het BTC/USDT-handelspaar en gebruik de geleende USDT om BTC te kopen. Klik hier voor meer informatie over de winstmodus van de margehandel.

margin app06.png

Let op: u kunt op de interface van de margehandel ook Automatisch lenen selecteren. Zolang de markt van de valuta aan de vereisten voor automatisch lenen voldoet, leent het systeem automatisch het benodigde geld voor u wanneer u een order plaatst, ongeacht of de order uiteindelijk wordt uitgevoerd of niet.

Hoe sluit ik posities?

In de interface van de margehandel wisselt u de geleende munten terug. Als u bijvoorbeeld BTC met geleende USDT heeft gekocht, hoeft u alleen de BTC voor USDT te verkopen om de positie te sluiten.

margin app07.png

Hoe betaal ik de geleende crypto terug?

1. Selecteer het handelspaar (dat de token bevat die u wilt terugbetalen), en tik op Meer.

2. Tik op de knop Terugbetalen.

margin app08.pngmargin app09.png

3. Kies de token die u wilt terugbetalen, voer het bedrag in (tik op Alle om alle tokens terug te betalen) en tik op Terugbetaling bevestigen. Hiermee wordt uw schuldgraad op 0 teruggezet.

margin app10.png